top of page

Кои са най – популярните дизайни при входните врати?

Нищо не казва по – добре „Добре дошли“ от една красива и добре избрана входна врата. За щастие, днес вариантите, от които да се направи избор е огромен и може да сте сигурни, че ще намерите точно това, което търсите. В статията ви предлагаме най – популярните дизайни във входните врати, от които можете да почерпите идея и за вашия дом.

Всички долуизброени варинти се срещат както направени от дърво, така и от стъклопласт, тоест от най – разпространените материали.

Традиционен

Класическите, традиционни врати се отличават с това, че панелите им са повдигнати. Най – характерният материал, от който са направени са дърво, метал и стъклопласт като педварително вече са закачени към рамката си и единственото, което трябва да направите и просто да ги поставите на мястото им. Този дизайн е най – разпространен на места, на които размерът, с който разполага клиента е нетрадиционен или по - широк от нормалните отвори. Много хора го предпочитат именно заради класиката. Моделите могат да бъдат с най – различни украшения и стъклени декорации по тях, за да се постигнете конкретния дизайн, към който се стреми клиента.

„Занаятчийски стил“

Т.нар. Craftsman – изключително популярен за много домове – от вили за почивка до просторни къщи, тези врати са изработени най – често отново от дърво или фибростъкло и се характеризират с определен дизайн, включващ прави линии. Този тип врати могат да имат един прозорец на тях, любителите на по – нестандартното се съгласяват прозорецът да бъде запълнен от цветни стъкла. Характерни са също и правоъгълните повдигнати панели на вратите. Доста хора предпочитат тези модели заради прозореца, който е разположен на вратата и ми позволява да имат хубава гледка навън и до дома да достига повече светлина. Също както при традиционния стил и тук е възможно персонализиране, за да се направи точно по ваш вкус.

Модерен

Прави, лъскави линии, с това се характеризира модерния стил, който също е доста често предпочитан, когато говорим за входни врати. Интересно е това, че този стил изобщо не е натруфен или нещо подобно, а напротив – силно минималистичен включващ предимно прави линии, но силно открояващ се от по – горните стилове. Тук също можем да имаме вариант за вмъкване на стъкло във вратата, но най – често то има „замръзнал“, матов или полупрозрачен ефект.

Селски стил

Нека името не ви подвежда. Един много разпространен и търсен модел са именно селските външни врати. Най – подходящи са ако облицовката на дома ви е дървена, каменна или тухлена. Тези врати най – често са изработени от дърво, могат да бъдат извити или да имат своята типична правоъгълна форма. Повечето от този вид са с много голяма дебелина, тежки и обемисти са. Дизайнът се различава от останалите по прорязаните линии, които има и красивото стъкло, което обикновено е поставено на вратата.

Извит

Въпреки странният и доста рядко срещан стил всъщност това е едно много красиво и оригинално предложение. Много хора не се престрашават от страх, че няма да пасне на мястото, на което е предназначена да стои вратата, но това е напълно невярно. Този модел може отлично да замести както традиционните, така и занаятчийските и селски врати, но ще придаде на дома ви отличителен вид и привлекателност. Тези врати обикновено се изработват със специална поръчка, за да отговарят на точните спецификации на дома и мястото, на което ще стоят. Извитата врата е една очарователна архитектурна особеност, която притежава много чар и определено ще изненада гостите на дома ви. Ако сте от хората, които искате да се отличавате и да бъдете оригинални определено трябва да разгледате тези модели в интернет.

Знаем, че решението за закупуване на врата никак не е лесно, но преди всичко трябва да сте наясно с вашия собствен стил и съобщението, което искате да предадете с дома си и в частност с вратата си, защото това е първото нещо, което гостите ще видят.


bottom of page